Less is more: minimalistische sieraden

Ketting met bloem en blauwe hanger

Dunne ringen, verfijnde armbanden en subtiele kettingen: de minimalistische trend is hot. Met sieraden in zilver, goud en roségoud en transparante kristallen in zachte pasteltinten. Door hun simpele, subtiele uitstraling combineren ze prachtig met een eenvoudige klassiek-elegante outfit. En bij deze trend draag je niet slechts één enkele ring of ketting, maar verschillende items naast elkaar voor een gelaagde look. Ook in 2019 blijft deze trend nog even actueel. Vandaag vertellen we je alles over deze trend en we laten we je direct ook wat inspirerende voorbeelden zien.

Zilver & goud met bedels

Ketting hart van crystal metaal

Qua materialen zien we vooral goud en zilver, maar ook materialen als oud zilver, witgoud en roségoud. Aan de armbanden, kettingen en ringen vinden we kleine mini-bedeltjes in simpele vormen zoals hartjes en rondjes, maar ook dunne kleine ringetjes. Los daarvan zien we veel glazen kristallen in helderwit, poederroze en andere pasteltinten. Ook parels zijn terug van weggeweest en worden als bedeltje toegevoegd in zachte kleuren. Een gemeenschappelijk kenmerk van minimalistische sieraden is het ontbreken van onnodige details. Ze zijn subtiel en fragiel en kenmerken zich door een veelheid aan hangers.

Mixen en matchen

Armband met een bloem

Goud Armband met strass nikkelvrij

Luxe Armband

Droegen we eerder slechts één grote ketting als eyecatcher, in 2019 mixen we een reeks met verschillende dunne ringen, kettingen en armbanden al dan niet met bedeltjes tot die unieke, persoonlijke mix. Daarbij mag je ook gewoon alles door elkaar mixen: zilver, goud en roségoud met en zonder kristallen of bedeltjes. Een look die zeer fraai combineert bij een elegante, neutrale outfit en die ook zeer geschikt is voor de kerstdagen. Bijvoorbeeld om een fraai trendy accent mee aan te brengen bij een elegant, zwart jurkje.

De talisman trend

Ketting vlinder Met crystal

Eén van de nieuwste trends gespot op de catwalks is de talisman hanger. Oftewel een hanger in de vorm van een symbool dat bescherming biedt of iets symboliseert. Een verwijzing naar mythologie, native tradities en folklore. Binnen de minimalistische trend zijn deze talismanhangers vaak subtiel of wat groter, maar dan aan een dunne, lange ketting.

Eenvoud als basislook

Goud Oorbellen star, materiaal metaal

Oorbellen met steen

We zien de minimalistische trend niet alleen in woondesign, maar ook op de catwalk zien we meer simpele designs. De achtergrond van de minimalistische trend ligt in duurzaamheid: we kiezen steeds vaker voor een simpeler levensstijl met minder spullen. In onze kledingkast bevinden zich slechts een select aantal mooie basis stukken die we overal mee kunnen combineren. We kleden ons eenvoudiger en dan is het ook veel mooier om dit te combineren met minimalistische sieraden. Die komen veel fraaier naar voren als highlight.
Minimalistische horloges

Blauwe Horloge met vlechtband

Ook in horloges zien we de minimalistische trend terug. Nieuwe trend is om horloges in allerlei kleuren aan te schaffen zodat je ze kunt afstemmen op je outfit van die dag. De designs zijn dun, simpel en elegant. En zo’n simpel, dun horloge past natuurlijk perfect bij een paar dunne armbanden.

Ook wij van Alles & Beauty pakken uit met de feestdagen, want we weten natuurlijk hoe duur deze maanden zijn voor iedereen. Daarom krijg je van ons niet alleen 15% korting, maar krijg je ook nog eens een superleuke tashanger cadeau bij je bestelling. En welke tashanger dat is, dat houden we nog even geheim. De actie loopt tot en met 1 januari 2019.

Wil je graag meer nieuwtjes & tips lezen over het stylen van je accessoires en onze nieuwste producten zien? Volg ons dan ook op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *