Sieraden combineren met je kleding: zo doe je het!

Houten ketting – Prijs 12,95

Je kleding, sieraden en accessoires met elkaar combineren lijkt simpel. Maar in de dagelijkse praktijk is het vaak anders. Wanneer je ‘s-ochtends je outfit voor die dag hebt samengesteld, dan valt het lang niet altijd mee om daar de juiste ketting en oorbellen bij uit te zoeken. Laat staan om daar ook nog eens een passende tas en schoenen bij te combineren. Toch is dit heel belangrijk, want je sieraden en accessoires zijn net zoals in je interieur design de kers op de taart. Het is de finishing touch die alles bij elkaar brengt tot een mooi en samenhangend geheel. Dus tja, hoe doe je dit? Vandaag hebben we wat tips van fashion designers voor je verzameld en leggen we uit hoe je dit doet.

Kleurenpalet

 

Ibiza Hoed

Ibiza hoed 9,99 euro

Groen Multi Ibiza Star Armband

Prijs 4,50 euro.

Oorbellen Ibiza

Prijs 5,95 euro.

Designers werken altijd met een kleurenpalet. Daarbij kiezen ze een aantal hoofdkleuren uit in combinatie met één of twee accentkleuren. De hoofdkleuren zijn daarbij vaak neutralen en de accenten worden meestal in uitgesproken kleuren gekozen. En verder is het natuurlijk belangrijk dat alles bij elkaar die fraaie balans vormt. Verder is naast de kleuren ook de stijl zeer belangrijk. Je kunt heel goed items in dezelfde stijl-, materialen of kleuren bij elkaar combineren. En reken maar als je bovenstaande set sieraden bij een all white Griekse godinnenjurk draagt, alle ogen op jou gericht zullen zijn deze zomer!

Goud of zilver?

Zilver met zwarte ketting

Prijs 3,99

Of je liever goud of zilver draagt, is een kwestie van smaak, maar hangt ook af van je huid- en haartype. In de verschillende tests die je op internet vindt, kun je erachter komen wat beter bij jou past: gouden of zilveren sieraden. De algemene regel is dat je zilveren sieraden het beste bij koele kleuren kunt combineren. En bij warme kleuren komen gouden sieraden juist weer beter tot hun recht. Ten slotte zijn er dan ook nog de neutrale kleuren: grijs, zwart en wit. Daar kun je zowel gouden als zilveren sieraden bij dragen afhankelijk van je voorkeur en huidtype.

 De vorm van je kleding

Halsketting zwaar nikkelvrij

Prijs 9,95 euro.

Ook het model, de halslijn, kleuren en vorm van je kleding zijn bepalend voor het kiezen van de juiste sieraden. Bij een veelkleurige jurk, kies je bij voorkeur neutrale of houten sieraden.  Bij een diepe v-hals staat een lange ketting heel mooi omdat je zo de nadruk legt op deze halslijn. Maar ook bij een coltrui kun je prima een ketting dragen. Of draag deze met een paar kettingen in verschillende lengte en creëer zo een lagenlook. Een choker komt het mooist tot zijn recht bij een ronde hals of wat minder diep decolleté. Denk ook na over de stijl van je outfit. Bij een stoer jeansjack is een leren of metalen studketting mooi. Bij een chique outfit zouden deze kettingen echter weer totaal niet matchen.

 Contrasten of statements

Collier met Glaswerk

Prijs 14,95 euro.

In plaats van neutralen in combinatie met kleur kun je ook gaan voor contrasten of een eyecatcher piece. Met een statement sieraad trek je alle aandacht naar dit sieraad en wordt dit zo de center piece van je outfit. Ook het combineren van verschillende sprekende kleuren tot fraaie contrasten, zoals koraaloranje met hemelsblauw en donkerbruin, kan voor een spectaculair eindresultaat zorgen. Wil je liever op safe spelen? Kies dan verschillende nuances van dezelfde kleur: altijd goed!

Wil je graag meer nieuwtjes & tips lezen over het stylen van je accessoires en onze nieuwste producten zien? Volg ons dan ook op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *