5 tips waardoor je sieraden meer opvallen

5 tips waardoor je sieraden meer opvallen

KLEMARMBAND, NIKKELVRIJ

Je sieraden komen het allermooiste naar voren wanneer je er fraaie eyecatchers van maakt. Op die manier zijn alle ogen ook echt gericht op jouw sieraden. Dan maken ze je outfit compleet en voegen echt die wow-factor toe. Het lijkt allemaal heel simpel, maar in de praktijk valt het lang niet altijd mee. Want ja, hoe doe je dit nu precies? Er is een aantal praktische regels die fashion designers ook toepassen op de catwalks. Zij weten precies op welke manier je de juiste touch toevoegt. Vandaag delen we deze tips zodat ook jij je sieraden meer kunt laten opvallen. Zo geef je je outfit net dat beetje extra en maak je je look luxer en verfijnder.

Ton sur ton

Oorbellen Met print

Ton sur ton wordt veel toegepast in de designwereld. Het houdt in dat je je hele outfit in verschillende nuances van dezelfde tint samenstelt. Ook kan het betekenen dat je een bepaald detail laat terugkomen om er zo extra nadruk op te vestigen. Denk bijvoorbeeld aan een lange tijgerprint jurk die je combineert met deze furry oorbellen en een simpele gouden ketting in lagen look.  De tijgerprint komt zo weer terug in je oorbellen en zorgt voor een leuk, speels accent.

Het juiste kleurenpalet

Festival ketting

Designers werken altijd met een kleurenpalet. Waarom? Omdat je op die manier altijd dat fraaie gebalanceerde, harmonische geheel creëert. Denk bij deze ketting bijvoorbeeld aan een mooie lange laag uitgesneden jurk met blauw-, groen- en azuurtinten en een paar mooie grote gouden creolen in je oren. Dat zal er zonder twijfel fenomenaal uitzien! Maar het betekent niet dat je altijd alles in dezelfde kleur kiest. Het kan juist ook heel leuk zijn om een opvallend kleuraccent in een totaal andere kleur aan te brengen. Twijfel je? Leg dan alles van tevoren neer op je bed. Zo kun je zien of alles bij elkaar een mooi geheel vormt.

De aandacht op de juiste plek

Ketting met Glas en Natuur

Check bij elke outfit even waar de aandacht naar uitgaat. Heb je een mooie angelsleeve top? Benadruk deze dan met wat fraaie armbanden. In een top met een lage hals komen kettingen mooi naar voren. Heb je een zeer grote en opvallende ketting? Houd je kleding dan vrij basic en rustig. Kies bijvoorbeeld een top in een effen kleur die goed matcht bij je ketting of een simpele zwarte top. Een gouden regel is dat je sieraden iets moeten toevoegen aan je outfit. Zo niet, dan kun je beter andere of geen sieraden dragen.

De gelegenheid, soort sieraden & je huid

Wikkelarmband met Quartz uurwerk

Los van je outfit zijn er nog een paar andere dingen om rekening mee te houden. Ga je bijvoorbeeld naar je werk, dan zijn veel armbanden en ringen vaak niet praktisch. Ook kies je hier meestal voor een wat ingetogener look. Belangrijk is verder ook of de sieraden bij je huidskleur passen en ze een goede match vormen met je kledingstijl en outfit. Kies daarom bij voorkeur voor sieraden die je kunt combineren met allerlei soorten outfits zoals een slavenarmband of creolen.

Less is more

Armband Diamond Chic

Modeontwerpster Coco Chanel adviseerde om voordat je de deur uitgaat altijd minstens één accessoire te verwijderen. En zo is het ook in interieur design: teveel verschillende accessoires, halen je totale look onderuit. Bij een simpel fijngebreid zwart truitje hoef je wellicht alleen maar deze armbandjes toe te voegen voor een special effect.

Wil je graag meer nieuwtjes & tips lezen over het stylen van je accessoires en onze nieuwste producten zien? Volg ons dan ook op Facebook!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *