Allergieën? Zo kun je sieraden wel dragen!

Allergisch voor sieraden? Met deze tips kun je ze toch dragen!

4 Kettingen in 1 goud/blauw

Sieraden allergiëen zijn natuurlijk heel erg vervelend. Soms gaan je oren zweren of krijg je uitslag op je huid. Daarom dragen veel mensen met allergiëen helemaal geen sieraden meer. En dat is natuurlijk jammer. Het goede nieuws is: je kunt er wat aan doen! In deze blog vertellen we meer over de verschillende soorten allergiëen en verschijnselen. Maar belangrijker nog: we geven je wat handige tips zodat je je sieraden toch kunt dragen. Lees ze even door en shop daarna alles wat je mooi vindt bij elkaar!

Allergisch voor nikkel

FASHION KETTING NIKKELVRIJ

Wanneer je allergisch bent voor nikkel of metaal, dan krijg je vaak rode vlekken of andere uitslag. Bij oorbellen gaan je oren soms ook zweren. Geen pretje natuurlijk. Gelukkig kun je dit zeer snel en effectief oplossen. Spuit een beetje pleisterspray op de huid waar je het sieraad wilt dragen. Laat dit even drogen. Daarna kun je je sieraad dragen zonder uitslag.

Nikkelvrije sieraden

LUX OORBELLEN NIKKELVRIJ BLAUW

Soms weet je niet precies waar je allergisch voor bent. Dan kan het handig zijn om even een test te doen. Deze kun je aanvragen bij de huisarts of dermatoloog. Er wordt dan 48 uur lang een sticker op je huid geplakt. Heb je daarna rode uitslag, dan weet je dat je een nikkelallergie hebt. De beste oplossing bij zo’n nikkelallergie is om nikkelvrije sieraden te kopen. Bij Alles & Beauty hebben we verschillende nikkelvrije sieraden. Je vindt ze door in onze webshop te zoeken op de term ‘nikkelvrij’.

Allergisch voor zilver

Ovale zilveren oorsteker

Een zilverallergie komt iets minder vaak voor dan een nikkel- of metaal allergie. Je herkent deze allergie aan groene uitslag of je sieraden die zwart uitslaan. Ook kan je huid gaan jeuken.

Heb je een zilver allergie? Draag dan geen zilveren sieraden wanneer het warm is of wanneer je ziek bent. Laat je sieraden ook rhodineren. Dat houdt in dat er een dun laagje rhodium over het zilver wordt geplaatst. De kleur van het zilver wordt dan wel iets lichter.

Je kunt ook op zoek gaan naar sieraden die al gerhodineerd zijn. Ben je niet zo heel erg allergisch? Dan kun je ook sieraden kopen van verouderd zilver. Dit zilver is al wat donkerder en zorgt ervoor dat je minder last hebt van eventuele klachten.

Metaalallergie

Ketting Metaal en Kralen

Ook een metaalallergie zorgt voor ontstoken oren en rode uitslag. Net als een nikkelallergie kun je deze allergie laten testen bij de huisarts met een pleister. Titanium geeft deze ontstekingen niet. Het is nikkelvrij en hypo allergeen. Heb je al een ontsteking en wil je niet dat je gaatjes dicht groeien? Plaats dan titanium oorbellen in je oren. Houd ze dan net zolang in tot de ontsteking is genezen. Ontsmet je oren dagelijks met wat alcohol en draai ze ook elke dag even rond.

 

Wil je graag meer nieuwtjes & tips lezen over het stylen van je accessoires en onze nieuwste producten zien? Volg ons dan ook op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *